ROTTERDAMSE ZOLDER VONDSTEN

De foto van het trapautootje uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum is een icoon geworden van de wederopbouw van Rotterdam. Fotograaf Kees Molkenboer legde een Italiaanse fo­tograaf vast die eind jaren vijftig regelmatig met een trapautootje voor de ingang van Diergaarde Blijdorp stond om kinderen voor een kwartje te fotograferen.

Het verhaal gaat dat meerdere exemplaren van deze Austin J40 als kinderattractie op de E55 (Nationale Energie Manifestatie 1955) ooit werden ingezet. En na afloop van de E55 bij Diergaarde Blijdorp en Diergaarde Wassenaar terecht kwamen. Inmiddels hebben zich twee eigena­ren gemeld die deze auto in bezit hebben.

We kregen ook foto’s binnen van mensen die zelf als kind in de auto gefotografeerd zijn. We roepen iedereen op die een foto van het autootje heeft ons deze naar info@rottop.nl te sturen, zodat we daar een tentoonstelling van maken.

Graag zouden we ook de auto’s n een etalage willen tentoonstellen en kinderen van nu gekapt en gekleed in jaren vijftig stijl opnieuw fotograferen.

In opdracht van Historisch Genootschap Roterodamum heeft Open Rotterdam bijgaande reportage gemaakt over de vondst van de trapauto.

2 Reacties

 1. Auto is ws de trapauto die mijn vader gewonnen had met een of andere wedstrijd. Mijn oudste broers Jan en Charles waren er zielsgelukkig mee totdat trapauto verkocht moest worden omdat er brood op de plank moest komen. De koper wilde er veel voor bieden.
  Er zijn heel wat foto’s van mijn broers, spelend in en met de trapauto.

  • Hoi Peter,

   Wat leuk om dit verhaal van je te horen. Heb jij die foto’s tot je beschikking en zo ja kan ze dan posten? We willen graag nog een keer een tentoonstelling met de foto’s en de trapauto(s) organiseren.
   Evan

Geef een reactie

help-hint.png
Wilt u reageren? Hebt u aanvullende informatie op onze berichten? Heeft u een mening? Heeft u zelf beeldmateriaal? Vul ons reactieformulier in. Uw reactie wordt zichtbaar gemaakt op de site met uw naam zonder uw emailadres.
 

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment