1 Reactie

  1. wordt het bestaan van “De Ketelbinkieclub” , die toneelvoorstellingen gaf in heel Rotterdam en zelfs daarbuiten én in het openluchttheater Dijkzigt, ook gerekend tot de culturele herbouw van onze stad? Ongeveer 40 jongeren – de ouders meestal lezers van dat Parool – werden getraind door Anton van Heusden, redacteur van Het Rotterdamsch Parool, na 1945 om toneelstukken in drie bedrijven op te voeren over de Rotterdamsche held Ketelbinkie. Schrijver van die toneelstukken was Wim Meuldijk (Later o.a. Pipo de Clown en Mammaloe). Ook ik heb hieraan meegedaan. We traden o.a. op in het Luxor (oude) en Colosseum (zuid, Beijerlandselaan) De zalen waren altijd afgeladen met kinderen. Zeg 1946 – 1952 ongeveer. Er zijn toch nog wel mensen die hiervan wat hébben? (Ik heb 1 foto van de hele groep, na een opvoering).

Geef een reactie

help-hint.png
Wilt u reageren? Hebt u aanvullende informatie op onze berichten? Heeft u een mening? Heeft u zelf beeldmateriaal? Vul ons reactieformulier in. Uw reactie wordt zichtbaar gemaakt op de site met uw naam zonder uw emailadres.
 

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment