Schiedamsedijk Alliantie

Een samenwerking tussen ondernemers, bewoners en gemeente om de Schiedamsedijk weer aantrekkelijk te maken.

Een programmering met etalagetentoonstellingen, lezingen en voorstellingen die de Schiedamsedijk en Leuvehaven weer op de kaart zet. Tussen de Coolsingel en Erasmus moet een boulevard met allure ontstaan. Daar gaat gedurende twee jaar aan gewerkt worden vanuit cultuurhistorisch besef én met oog voor de toekomst van dit gebied. De Schiedamsedijk Alliantie maakt daartoe een ambitieuze samenwerking tussen ondernemers, bewoners en culturele instellingen mogelijk.

Waarom goed voor Rotterdam?

Hoe is het mogelijk dat de Schiedamsedijk, als belangrijke verkeersader met grote historische betekenis, zo veel leegstand kent? De Schiedamsedijk Alliantie gaat zorgen voor een aantrekkelijk verblijfsgebied voor Rotterdammers en toeristen. Het maakt van de Schiedamsedijk weer de levendige plek die het ooit was. Zo krijgt ons icoon de Erasmusbrug de boulevard die ze verdient. Het zorgt voor een goede verbinding tussen de binnenstad en de Erasmusbrug, en draagt bij aan een schone en mooie stad.

Waarom vernieuwend?

Het concept voor de Schiedamsedijk Alliantie is een vernieuwend initiatief om bottom-up met overheden samen te werken op thema’s als buitenruimte, verkeer, kunst, cultuur, erfgoed, economie en maatschappelijke tegenprestatie. Vanuit respect voor het verleden denken we na over de ontwikkeling van het gebied. Zo combineren we op een innovatieve manier erfgoed met stedelijke ontwikkeling.

Klik hier voor de pdf

https://www.citylab010.nl/plannen/schiedamsedijkalliantie

Geef een reactie

help-hint.png
Wilt u reageren? Hebt u aanvullende informatie op onze berichten? Heeft u een mening? Heeft u zelf beeldmateriaal? Vul ons reactieformulier in. Uw reactie wordt zichtbaar gemaakt op de site met uw naam zonder uw emailadres.
 

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment