Aan de vondst van 9.000 nooit afgedrukte of gepubliceerde portretten van bezoekers van Pandora’s Music Box in 1985 in de Doelen werd onlangs in een artikel in Vrij Nederland aandacht gegeven. Daar kwamen op www.rottop.nl veel reacties op binnen. Van mensen die zich zelf of anderen op 1 van de 12 foto’s hadden herkend. Of men gaf aan dat men zelf op het festival was geweest was en ze benieuwd waren of er ook een foto van hen tussen zat. Dit was vervolgens voor TV Rijnmond aanleiding om onlangs drie afleveringen van het programma 7 Minuten aan het festival te wijden.

Een compilatie:

Aflevering 1:

Aflevering 2:

Aflevering 3:

9 Reacties

 1. Ik was er ook in 1985, en zou het geweldig vinden als de foto’s openbaar worden!
  Vriendelijke groet,
  Eva Verhoeven

 2. Hoi, was er samen met een vriend, liftend uit Leuven. Er staan dus minstens 2 Belgen op die foto’s. Geweldige optredens, meeste indruk maakten de Butthole surfers, met de langharige Gibby staand op een bierbak, zijn haar vol wasknijpers headbangend tot ze alle richtingen uitvlogen.
  Begon om 20u tot 4u, en dan de koude nacht in (dommelen in een portiek, jawel, tot vriend te koud kreeg)
  Tegen de middag een goedkope kamer gezocht, aangedrongen op snelle check in en geslapen tot het duistere feest weer begon. Zou die foto’s graag zien, laat iets weten

 3. Wat een mooi tijdsbeeld en wat leuk om de foto’s te zien. Op de contactafdruk die in vrij nederland is afgedrukt herken ik mijzelf vrijwel zeker (de tweede vanaf rechts boven). Altijd mooie herinneringen bewaard aan Pandora, het idee met de raket en de dame in het limonade bad (+ natuurlijk de de optredens)…

  • Is er al iets meer bekend over het eventueel digitaal beschikbaar stellen of toegankelijk maken van de foto’s welke tijdens Pandora’s music box festival genomen zijn?

   Reactie:
   Hoi Ton,

   We zijn van plan het de komende halfjaar aan te gaan pakken.
   Maar het is een hele klus 9.000 stuks.
   We zoeken trouwens nog vrijwillgers….

   Met vriendelijke groet,

   Evan van der Most
   + 31 6 55 80 44 37

   Hoi Evan,

   Bedankt voor je terugkoppeling. Als ik in Rotterdam zou wonen dan had ik er graag tijd voor vrij gemaakt om eens te komen helpen.

   Veenendaal is net weer iets te ver uit de richting.

Geef een reactie

help-hint.png
Wilt u reageren? Hebt u aanvullende informatie op onze berichten? Heeft u een mening? Heeft u zelf beeldmateriaal? Vul ons reactieformulier in. Uw reactie wordt zichtbaar gemaakt op de site met uw naam zonder uw emailadres.
 

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment